Zanim złamiemy ciszę wyborczą>>

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blackrs
    RS
    • 2008
    • 4826
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

sory nie dopisałem ze to do kolegi westwi78
    z tobą zepter00 się akurat zgadzam ale już cisza hehe bo nigdy nie skończę :P
    BYŁA o1 rs
    BYŁA o2 1.6
    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• idas
      Elegance
      • 2006
      • 828

Zamieszczone przez 4x4BKF
      Zamieszczone przez idas
      Nie zbłaźnie się głosem na żadnego z tych ćwoków.
      To automatycznie pozbawiasz się prawa narzekania. ..
      Kpisz, czy na powaznie? Kazdy kto mi zbiera moje pieniadze, moze liczyc na moje narzekanie!
      Ja biore los w swoje rece. Jak mi jakis zlamas-polityk bedzie utrudnial zycie, to "w ryj dac moge dac".
      Trzeba miec nierowno pod sufitem, zeby isc glosowac, w czasach gdzie niespelnianie obietnic wyborczych nie jest w zaden sposob rozliczane, a nawet czest spotyka sie z przemilczeniem.
      Duzo lepiej mi idzie jak sam o wszystko dbam i nie licze na jakakolwiek pomoc od "rzadzacych".
      Nie rozumiem po co idziecie glosowac ;-)
      VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
      VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• zepter00
        RS
        • 2008
        • 2304

Idź na wybory i głosuj... Zrób ten nadludzki wysiłek i idź zagłosuj... mniej odwagę być współodpowiedzialnym... Później sobie narzekaj ile dusza zapragnie. Nie interesuje mnie na kogo zagłosujesz tylko wierzę, że jeśli wszyscy trzeźwo myślący, inteligentni ludzie pójdą głosować.. to coś może zmienić się na lepsze.. :roll: Powinniśmy mniej się kłócić a więcej pracować dla wspólnego dobra i dobrobytu... :roll:
        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• bobasek
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 326

Zamieszczone przez westwi78
          czytaliście tę książkę?
          pożyczysz? chętnie bym poczytał ale kasy mi szkoda, a w naszej publicznej bibliotece nie ma tej pozycji
          może po lekturze zmienię zdanie o autorze

a do urny idę bo muszę napisać co sadzę o potrzebie istnienia izby wyższej parlamentu
          5,5l/100

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Zamieszczone przez blackrs
            swoją drogą strasznie łatwo poznać zwolenników PIS-u którzy sa obsesyjnie wpatrzeni w ta partię
            True. Kaczynski pieknie wypral niektorym mozgi i nauczyl ludzi dzielic na beznadziejnych - glosujacych na PO i inne partie i tych "fajnych" co glosuja na PIS

Ja oddam glos na Korwina i NP, szkoda ze gosc nigdy nie dojdzie do wladzy Jednak wiekszosc ludzi jest za "krotka" aby zrozumiec jego wywody.
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• pandzik
              RS
              • 2011
              • 2254
              • Seat

Ja głosuję na Palikota. Już czas dobrać się czarnym do dupy. :twisted:

Komentarz

• zepter00
                RS
                • 2008
                • 2304

a co mi tam... zamieszczę swój program wyborczy. :diabelski_usmiech

"Witam moich sympatyków i osoby jeszcze niezdecydowane na kogo oddać swój głos...

Drodzy rodacy! Nie chcem ale muszem startować w kampanii wyborczej z uwagi na totalną beznadziejność moich kontrkandydatów. (przerwa na oklaski)
                Drodzy rodacy! I have a dream... Mam sen..., że pewnego dnia Polska będzie wspaniałym krajem... Jeśli tylko zostanę wybrany na prezydenta (lub posła, burmistrza, wójta itd - niepotrzebne skreślić) sprawię, że wszystkim będzie lepiej! Sprawię, że wszystkim będzie dobrze! Zrobię dobrze każdej kobiecie i każdemu... ehm... błąd w przemówieniu.... :-/
                Będę walczył o dotacje z Unii Europejskiej do Solarium! Będę walczył o unijne dopłaty bezpośrednie do każdego kolczyka nie tylko w pępku ale także w innych częściach ciała! Jestem za wycofaniem naszych kontyngentów wojskowych z Iraku i Afganistanu! Jestem za wysłaniem naszych kontyngentów do szkół żeńskich i internatów! Mało tego, sam będę stał na ich czele! Wprowadzimy w życie hasło „Make love not war”. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach, wprowadzimy dla niego hasło „Make tea not war”. Wprowadzę w życie zakaz powstawania i stosowania dziur ozonowych! Wprowadzę dni wolne nie tylko od pracy ale także od noszenia ubrań! Jestem za legalizacją posiadania „trawki”... na trawnikach i legalizacją klepania po pośladkach w miejscach pracy.
                Nie nazywajcie mnie populistą... Nazwijcie mnie wizjonerem... Nazwijcie mnie waszym przywódcą!!! (przerwa na oklaski)
                Nie ważne czy jesteś stary czy młody. Nie ważne jakiego koloru masz skórę: białą, czarną, żółtą, czy różową w niebieskie paski. Wszyscy jesteśmy tacy sami i zasługujemy na miłość, zawody miłosne i.... choroby weneryczne. I nie pytajcie mnie co wasz prezydent (lub poseł, wójt, burmistrz- niepotrzebne skreślić) może dla was zrobić. Pytajcie co wy możecie zrobić dla waszego kraj...tzn prezydenta (lub posła, wójta, burmistrza - niepotrzebne wiadomo co zrobić). Idźcie do urn i oddajcie swój głos... Nie zmarnujcie go... Oddajcie go na mnie. Jeśli tak zrobicie... my wszyscy, cała Nasza Klasa, całe OCP forum, cały internet, cała Polska, Europa, ba... nawet wszechświat cały, ma przed sobą świetlaną przyszłość! To jak będzie? Pomożecie?!..." :-
                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• pandzik
                  RS
                  • 2011
                  • 2254
                  • Seat

ps. jak prezydent Bronisław durnym dowcipem zarzucał niewierność żonie Obamy to było cicho A jak Kaczyński powie jedno zdanie, to jest skandal międzynarodowy (oczywiście w Polsce, bo gdzie indziej nikt na to uwagi nie zwraca)
                  Przestań sie ośmieszać.

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja powiem tak...wszedzie trzeba sie umieć zachować...Lis jest na usługach PO i co mu z tego przyszło??? PO afery w swoich szeregach tuszowało i sie boja Pisu, ze ich powsadza..... Moim zdaniem porprostu brakuje przy władzy całkiem innych ludzi co teraz są. Np Bielan i reszta do pewnego czasu wchodzli Kaczynskiemu we du.... i jechali na PO przeszli do swojego ugrupowania juz maja inne zdanie! Wiec punkt widzenia zalzy od miejsca siedzenia.
                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

A ja konsekwentnie i bez żadnego planu od 1995 roku (kiedy to poparłem Ole Olek, wygraj, ole Olek...) głosuję na lewicę, czyli SLD - tym razem znów to uczynię... I wcale nie dlatego, że uważam ich za najlepszych kandydatów (i w sumie nie wierzę nawet, że będą w rządzie), ale poprostu dlatego, że nie wiem kto jest najlepszy...

Zresztą nieważne kto będzie rządził... jak sam dobrze nie pokombinuję, to żaden polityk i tak mi nie pomoże...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• krzynol
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 11007
                        • Superb II combi (3T5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez bws34
                        A ja bym zagłosował na Palikota i jego ekipę bo podoba mi się pomysł legalizacji marihuany i opodatkowania jej (nie dla tego że palę zielsko).Pomyślcie sobie,niech z każdego sprzedanego jointa biorą 30% podatku czy ile tam można i kasa sama się kręci a małolaty nie siedzą za kratami bo coś tam gdzieś mieli i sprzedawali..
                        też to popieram
                        poza tym opodatkowanie kościoła i ukrócenie urzędasów

RP

(coś czułem że będą dyskusje zamiast deklaracji) :szeroki_usmiech
                        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                        poprzednie modele:
                        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                          A ja konsekwentnie i bez żadnego planu od 1995 roku (kiedy to poparłem Ole Olek, wygraj, ole Olek...) głosuję na lewicę, czyli SLD - tym razem znów to uczynię... I wcale nie dlatego, że uważam ich za najlepszych kandydatów (i w sumie nie wierzę nawet, że będą w rządzie), ale poprostu dlatego, że nie wiem kto jest najlepszy...
                          Obecne SLD pod rzadami Napieralskiego to jak flaga przy drzewie.....kiedys mu cos Tusek obiecał to przegłosowali ustawe....później go w balona zrobili...to juz PO złe....- on jest typem karjerowicza

Komentarz

• krzynol
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 11007
                            • Superb II combi (3T5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                            on jest typem karjerowicza
                            dokładnie, stare SLD bardziej mi odpowiadało, teraz sorry

RPP
                            poprzednie modele:

Komentarz

• słoń
                              Elegance
                              • 2010
                              • 777

szkoda czasu dla tej zbieraniny z ulicy.przecież tam idą nieudacznicy życiowi.tacy sami których spotykacie w urzędach przy próbach załatwienia czegoś.czy wśród nich jest jakiś przedsiębiorca.taki prawdziwy przedsiębiorca? nie,nie ma.tam są historycy filozofowie,nauczyciele fizyki itp.poza nimi jeszcze jakieś bęcwały.

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Zamieszczone przez westwi78
                                ps. jak prezydent Bronisław durnym dowcipem zarzucał niewierność żonie Obamy to było cicho A jak Kaczyński powie jedno zdanie, to jest skandal międzynarodowy (oczywiście w Polsce, bo gdzie indziej nikt na to uwagi nie zwraca)
                                Widzisz - punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Jak ktos zartuje z Kaczynskiego - to kazdy wyborca PISU jest oburzony. Jak ktos zartuje z Tuska - to przecietny wyborca PO tez sie z tego smieje. Jak Bronek zartuje, to kazdy po prostu poblazliwym wzrokiem prosi go by sobie darowal, zas Kaczynski zartowac nie umie i ... sam swoim trupim "podejsciem" publicznym sobie szkodzi - bo podobno szczerze sie smieje tylko wsrod "swoich". Jego smiech na wizji jest BARDZO wymuszony i to widac. I teraz w odpowiedzi na Twoje zwracanie uwagi - Kaczynski nie potrafi sobie zjednac ludzi i niestety czuc antypatie i tym samym daje sie ja wzamian. Tak zrobili niemieccy dzienikarze. Bronek to taki wioskowy przyglup, swoj chlop, jemu glupie zarty puszcza sie plazem, Kaczynskiemu glupie wypowiedzi sie wypomina - i dlatego on jest glownym i najslabszym ogniwem PISu. Nie chcial debaty, ale wyszlo i tak to samo, jakby ja odbyl. Krasomowca jest srednim.

Czemu? Gosc sie bedzie sadzil z gazetami niemieckimi. Za to "pomowienie". Nie czytalem ksiazki, mam w zwyczaju czytac lepsze tytuly w swoim wolnym czasie, a nie pseudo wypociny doktora nauk prawnych, ktory aspiruje do pozycji specjalisty ds. ekonomii na szczeblu makroekonomicznym, ktory wszedzie weszy afery i spiski ( prawie jak Macierewicz, ale ten weszy nawet we snie ) totez ksiazki nie czytalem i pozwole sobie "" niektore rzeczy. Wracajac do nurtu mej mysli, Kaczynski stwierdzil, ze bedzie sie sadzil i nie odpusci, a ze zarabia duzo, ale ma duze tez wydatki to niestety sadzic sie bedzie za pieniadze partii - a niby czemu, skoro to proces prywatny.

I zmierzam do tego, ze gosc ktory nie ogarnia swoich finansow, jest na debecie, musi sie wspomagac srodkami partyjnymi chce zarzadzac budzetem panstwa? No k... bez jaj

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                  I zmierzam do tego, ze gosc ktory nie ogarnia swoich finansow, jest na debecie, musi sie wspomagac srodkami partyjnymi chce zarzadzac budzetem panstwa? No k... bez jaj
                                  popatrz na oświadczenia majatkowe politykow....którzy zarabiaja po xx tys, maja nagrody po xx i oszczednosci praktycznie zerowe! To co by zrobili jakby mieli 1500 zł i rodzina 4-5 osobowa

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

Aha, jakby ktos pisal, ze jest w partiach kolesiostwo, to prosze przypadkowo nie pomijac PISu.

Jak wiadomo zostaly jego szeregi lekko przerzedzone katastrofa tu-152. W zwiazku z czym, przed wyborami byla zakrojona akcja, szukania ludzi na gwalt. Prosze sobie sprawdzic kto trafil do partii i na listy wyborcze tejze partii. Niejaka Gosiewska - razy kilka + inni.

ŻADNA Partia nie jest krystaliczna i jesli ktos wmawia Wam, ze czarne jest czarne, a biale jest biale, to stal tam gdzie teraz stoi Zomo :twisted:

Komentarz

• JanuszSz
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 2835
                                      • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez pandzik
                                      Ja głosuję na Palikota. Już czas dobrać się czarnym do dupy. :twisted:
                                      czas najwyższy.
                                      Ja tak jak przedmówca,z powodów podanych wyżej,a ponadto,że mój imiennik i też z Lublina :diabelski_usmiech
                                      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

popatrz na oświadczenia majatkowe politykow....którzy zarabiaja po xx tys, maja nagrody po xx i oszczednosci praktycznie zerowe! To co by zrobili jakby mieli 1500 zł i rodzina 4-5 osobowa
                                        O widzisz, ruszyles baaaaardzo fajny temat Wiekszosc tych niedorajd zyciowych, potocznie zwanych posłami to goscie po politologii, rzadziej prawie i innych kierunkach, po ktorych mozna pracowac czesto gesto tylko w macdonaldzie - jesli nie jest sie na tyle rezolutnym i przebojowym, aby dostac prace Ida wiec do polityki, a tam maja spora kase, jednak g...niane pojecie o zyciu, inwestowaniu, wydawaniu i prowadzeniu budzetu domowego - to wychodzi.

Insza inszosc, ze sporo jest tez cwaniakow - wiedza jak "ukryc" swoje oszczednosci Poza tym jak sie ma karte na fundusz reprezentacyjny, ktora mozna kupowac bizuterie ( jak za czasow PIS ) czy kierowce i auto - to po co oszczednosci, jak mieszka sie w hotelu poselskim na koszt podatnika.

I teraz warto zerknac na oswiadczenia politykow, ktorzy maja wyksztalcenie typowo ekonomiczne i pokrewne.

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8162
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                          Prosze sobie sprawdzic kto trafil do partii i na listy wyborcze tejze partii. Niejaka Gosiewska - razy kilka
                                          akurat śP Gosiewski bardzo duzo robil dla woj. świetokrzyskiego wiec start jego zony bardzo mnie nie dziwi....choc zupelnie nie znam jej kwalifikacji...itp. Ale patrzac na lokalnych politykow, których znam osobiscie.....kwalifikacje to chyba bardzeiej są wymagane do trzymania łopaty niz politykiery....

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

piotrek_os, każdy polityk to taka "flaga przy drzewie"...
                                            Jakiś czas temu mój wójo był jednym z bardzo ważnych ludzi w kancelarii Senatu - zresztą dziś jest "szychą" w innej ważnej instytucji państwowej (siłą rzeczy znał też burdel w Sejmie). I wiele razy opowiadał o tym, jak to podczas posiedzeń sejmowaych lub senackich rózni posłowie/senatorowie "pluli" na siebie i "wrogie" ugrupowania", a po wyłączeniu kamer urządzali sobie wspólne biby... Co z tego, że oni teraz coś tam deklarują, skoro za chwilę i tak będą "kręcić swoje lody".
                                            W związku z tym "jeden h.j" na kogo zagosuję, bo i tak sam będe musiał sie o siebie zatroszczyć... I dlatego zagłosuję na partię bezpłciowego Napieralskiego, która to ma wspaniałe pomysły na lepsze życie każdej grup społecznych (wliczjąc w to notorycznych nieudaczników, leni, "niby-rencistów", itp.)...

Choć z drugiej strony trochę się waham, bo jak pojadę głosować (muszę zrobić 25km) to i moja ślubna odda głupi głos na PiS - moze więc lepiej będzie jak zostanę w domu (wtedy nie zagłosuję ani ja, ani moja pani)?
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

choc zupelnie nie znam jej kwalifikacji
                                              Pofatygowalem sie, jak widzialem nazwiska. Byla tam nauczycielka j.polskiego bodajze, do tego osoba po technikum i ktos jeszcze. Sry, ale do polityki trzeba miec leb, bo jak ktos nie wie co to PKB, co to PKB pc, co to inflacja, oraz jakie mechanizmy rzadza rynkiem, gospodarka to niech sie tam nie pcha. Nawet malpe mozna nauczyc definicji, ale nie nauczy sie jej mechanizmow. I bardzo wiele ludzi pchajacych sie do polityki tego nie rozumie - swietnie to uzmyslawial filmik z jedna tepa cipa z mlodziezowki PIS, ktora nie miala pojecia co do konserwatyzm, republikanizm itd - a rzucala pojeciami jak z rekawa ...

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8162
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja sie dziwie dlaczego do sejmu, senatu nie biora ludzi z odpowiednim wykształceniem. Zeby to byli eksperci z kazdej dziedziny.....a nie np Florek który pokazywał du...w pewnym programie został posłem.

Komentarz

• krzynol
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 11007
                                                  • Superb II combi (3T5)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

PEACE

:kwiatek

RPP
                                                  poprzednie modele:

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

piotrek_os, bo ludzie majacy wyksztalcenie, klase i honor + godnosc wiecej zarobia poza sejmem, a przy okazji nie musza byc przy wspolnym korycie z innymi ... wstawcie co chcecie

Do polityki pchaja sie Ci, co mysla ze sie nachapia albo ideowcy - ale ideowca znam tylko jednego i to Koriwn - od parenastu lat ciagle te same poglady polityczne, reszta to choragiewki, zbrataja sie z diablem by wygrac

Komentarz

Pracuję...